16 Eylül 2015 Çarşamba

Makedonya Kosova Turu 29 Ekim 2015 İstanbul Hareketli

Makedonya Kosova Turu

29 Ekim 2015 İstanbul Hareketli

Türk Havayolları İle

Ohrid(2) - Üsküp(1)

1. Gün İSTANBUL - PRİŞTİNE - KALKANDELEN(TETOVO) - GOSTIVAR - OHRID

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde siz değerli Tatil Stil misafirlerimiz ile buluşuyoruz. Türk Havayolları tarifeli seferi TK1017 ile saat 07:35' de Priştina'ya hareket ediyoruz. Priştina'ya varış ardından Priştina şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Görülecek yerler arasında; Tarihi 15 asır geriye kadar giden bu güzel şehri tanıtan panoramik bir şehir turumuzda, 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Gërmia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlılar'ın 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır.  Tur sonrası Kalkandelen (Tetovo) ya hareket ediyoruz. Şehre varışımıza istinaden Kalkandelen'de Alaca cami ve Kanuni'nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati Baba Tekkesi'ni ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından Gostivar-a hareket ediyoruz. Panoromik şehir turumuz ve Ohrid yolculuğumuz devam ediyor. Otele yerleşme, odaların dağılımı, akşam yemeği ve geceleme Ohrid-de otelimizde. 

2. Gün OHRID - RESNE - MANASTIR (BİTOLA) - OHRİD

Uyandırma ve kahvaltının ardından Resne-Manastır (Bitola) turu için hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki-nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne-li Niyazi-nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten-i, İshak Camiini, Yeni Camii-yi, ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız. Atatürk-ün mezun olduğu Askeri İdadi-yi ve Atatürk Müzesi-ni ziyaret ediyoruz (giriş dahil değildir). Ardından Ohrid e hareket ediyoruz. Ohrid şehrinde birlikte yapacağımız tur esnasında, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Roma Dönemi Antik Şehir kalıntısı,  Keraklea Lynketis, Sohta Sinan Camii, Ayasofya Kilisesi-Fatih Camii, St. Klement Manastırı-St Pantelejmon Kilisesi, Samoil Kalesi, Antik Tiyatro ve Yeni Çarşı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun bitiminde Ohrid te alışveriş için serbest zamanınız bulunuyor. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Makedon Gecesi turuna katılma imkanı bulabilirler. Bu turda, Makedon mutfağının lezzetlerini, Makedon müzikleri eşliğinde tadabilir, unutulmaz bir Balkan gecesi yaşayabilirsiniz. Geceleme otelimizde.   
Makedon Gecesi : 35 EUR

3. Gün OHRID - ÜSKÜP

Uyandırma ve kahvaltının ardından Üsküp' e hareket ediyoruz. Varışımızı takiben Üsküp şehir turumuz başlıyor. Üsküp turumuz esnasında Türk ve Yahudi mahalleleri, Rahibe Teresanın Evi, dünyanın en büyük İskender heykelinin de olduğu Makedonya Meydanı, Osmanlı Taş Köprüsü, Davutpaşa Hamamı, Kapan Han ve Türk Çarşısı. Çifte hamam, Sulu Han, Kurşunlu Han, Saat Kulesi, Sultan Murat Camii, Isa Bey Camii, şuan Türk Tiyatrosu binası olarak kullanılan ve Yahya Kemal Beyatlı -nın doğduğu bina görülecektir. Bit pazarı ve şehrin en yüksek tepesinde bulunan Roma ve Osmanlılar tarafından şehri korumak için kullanılan Kale ziyaretinin ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.  

4. Gün ÜSKÜP - İSTANBUL

Uyandırma ve kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve serbest zamanınız bulunuyor. Dileyen misafirlerimiz Türk çarşısında kebapçenin tadına bakıp alışveriş yapabilir yada extra olarak düzenlenecek olan Matka Kanyon-u turuna katılabilirler. Treska nehrinin çevresinde şekillenen Matka Kanyonu Üsküp-ün güneybatısında yer almakta olup, canlı çeşitliliği ile eşsiz bir doğal yapıya sahiptir. Balkanlarda başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz 84 farklı kelebek türüne ev sahipliği yapan kanyon çevresinde ortaya çıkarılan çok sayıda ortaçağ yerleşimleri, kaleleri yanında çok iyi korunmuş kilise ve manastırlar ile sizleri adeta büyüleyecektir. Turumuzun ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transferlerimiz gerçekleşiyor. Türk Havayolları tarifeli seferi TK 1006 sefer sayılı uçuş ile İstanbul a hareket ediyoruz. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından İstanbul Atatürk havalimanına varıyoruz. Bir sonraki Tatil Stil turumuzda görüşmek dileğiyle ... 

Fiyata Dahil Olan Hizmetlerimiz

Türk Havayolları ile ekonomi sınıfı uçuş bileti
Ohrid’te 2 gece Hotel Sileks 4* veya benzeri otelde 1 gece yarım pansiyon, 1 gece oda kahvaltı konaklama
Uskup’te 1 gece Hotel BW Karpos 4* veya benzeri otelde yarım pansiyon konaklama
Programda belirtilen tüm transferler 
Türkçe rehberlik hizmeti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetlerimiz

Otel extraları  
Çıkış harcı
Seyahat sağlık güvence paketi 15 € - 65 yaş ve üzeri 30 €
Uçaklarda 20 kg’ı aşan bagaj ucreti
Müze ve ören yerleri girişleri 

NOTLAR

Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.
Bu turda normal pasaporta ve yeşil pasaporta vize gerekli değildir. 
Gün içerisindeki kur değişiklikleri “TL” fiyatlara yansıtılacak olup, ödeme anındaki kurlar geçerli olacaktır.   
Otellerde 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olduğundan, 3. yatak standart yataktan küçük açılır kapanır yatak olabilir. Bazı otellerde ise 3. yatak uygulaması olmamaktadır. 
Çocuk fiyatları sadece çocukların ebeveynleri ile aynı odada konaklaması şartı ile geçerlidir. 0-2 yaş çocuk uygulamasında, çocuğun  tur dönüş tarihinde 2 yaşından, 3-12 yaş çocuk uygulamasında, çocuğun tur dönüş tarihinde 12 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. 
Dış nedenlerden dolayı Tatilstil programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Tura katılımın yeterli sayıda olmaması durumunda Tatilstil  iptal/değişikliği misafirlerine tur hareketinden 3 gün önce bildirecektir. 
Tatilstil, kategorisi aynı kalmak şartıyla programda belirtilen otelleri değiştirme hakkına sahiptir.
Ekstra turlar belli bir katılım şartı ile düzenlenir. Katılımın yetersiz olduğu durumlarda düzenlenemez. Katılımcı sayısının yetersiz kaldığı durumlarda fiyatlar rehber tarafından revize edilip yeni bir düzenleme yapılabilir.
Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kent girişlerinden önce yer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
Tur esnasında yerel otoriteler tarafından gezilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen turlar gerçekleştirilmez. Bu turların yapılamamasından Tatilstil sorumlu değildir. 
İptal ve değişiklik durumunda “TATİL STİL SATIŞ SÖZLEŞMESİ” maddeleri geçerlidir.
Tur Fiyatlarını Kolayca Bulve Hemen Satın Al
Ay Seçiniz
 
Hareket Günü Seçiniz
29.10.2015 Hareketli
Tur Paketleri
2 Kişilik Oda Kişi BaşıTek Kişilik Odaİlave YatakÇocuk İndirimleri 
4* Oteller
Yarım Pansiyon + Oda Kahvaltı 
399,00 EUR1.356,60 TL 444,00 EUR1.509,60 TL 399,00 EUR1.356,60 TL 0-1 Yaş 1. Ç. 150,00 EUR
2-11 Yaş 1. Ç. 349,00 EUR
TAKSİTSATIN AL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder